Kokemuksia CI Elliot -matkailuautosta

Matkailuauto

Petteri Suikka ja Sirpa Moisio-Suikka istuvat sohvalla ja kertovat matkailuautoharrastuksestaan. Uusi Ford CI Elliot 64XT on hankittu n. vuosi sitten ja sillä on jo reissattu monet mukavat tanssireissut. Viimeisimpänä matkana on tehty hiihtoreissu Leville tuttavapariskunnan kanssa. ”Talviajossa ei moitteen sijaa”, sanoo Petteri. ”Sisällä riittää lämmintä ja lattialämmitys on aivan ehdoton.”

Ci Elliotista

Kun lapset olivat pieniä Suikat retkeilivät usein matkailuvaunulla. Sittemmin harrastus jäi, mutta kun omakotitalosta oli muutettu kerrostaloasuntoon ja lapsetkin jo lentäneet pesästä, niin ajatus matkailuautosta jäi kytemään. Ensin pariskunta kokeili harrastusta käytetyllä matkailuautolla ja kun sillä oli hetki harjoiteltu, niin Ysitien Auton Caravan-tapahtumasta idea ihan uudesta autosta jäi ajatuksiin. Ford CI Elliot matkailuautot olivat hinta-laatu -suhteeltaan hyviä ja autot vaikuttivat muutenkin käytännöllisiltä, joten valinta oli loppujen lopuksi helppo. ”Sähköllä laskettava lisävuode on mainio esimerkiksi lastenlasten kanssa, autoon mahtuu silti mukavasti ja kahdestaan matkustaessa tila jää käyttöön” sanoo Sirpa. Myös 190 cm pitkä Petteri on tyytyväinen: ”Hyvin mahtuu seisomaan ja nukkumaan.”

Matkailuauton

”Ajettavuus on hyvä ja jämäkkä”, sanoo Sirpa, joka on myös innokas ajaja. ”Moottorissa on mukavasti tehoja, 170 hv kone jaksaa mennä ja sillä on turvallista ajaa. Kilometrejä on tullut jo yli 10 000 ja lisää tulee” naurahtaa Petteri. Varsinkin tanssireissuilla CI Elliot matkailuauto on osoittautunut erittäin käteväksi. ”Juhannuksena tuli kierrettyä kolme tanssilavaa: Merikarvia, Rönni ja Vaskivesi. Autolla on helppo jäädä vaikka yöksi tai lähteä omaan tahtiin”, sanoo Sirpa.

Matkailuautot Ci Elliotit

Talvireissulla CI Elliot pärjäsi hyvin, aurinkopaneelin lataus auttaa paljon. Pieniä kommelluksia matkaan tietysti mahtui, kaasu mm. tuntuu loppuvan aina silloin, kun ei pitäisi ja kerran Suikat jäivät Luostolla jyrkässä mutkassa lumipenkkaan jumiin. Siitäkin selvittiin muiden karavaanarien avustuksella. Myös talviajo pienemmillä teillä tuntui aluksi hankalalta, auto kun ei heti sopinut uriin.

Matkailuauto

Pieniä kehitysehdotuksiakin CI Elliot matkailuautosta löytyy: mm. pistorasioita voisi olla enemmän keittiössä ja oleskelutiloissa. Ehkä keittiön kätisyys voisi myös olla toisin, uusissa autoissa tämä onkin jo huomioitu.

Kaiken kaikkiaan Suikat ovat tyytyväisiä hankintaansa: ”Ehdottomasti kannattaa”, sanoo Petteri ja Sirpa myötäilee vieressä.

Ci Elliot

Katso kaikki uudet matkailuautomme täältä! Varastostamme löytyvät nopealla toimituksella uudet Ford CI Elliotit sekä Weinsbergin retkeilyautot ja matkailuvaunut.

Yhteystiedot