Ensikertaa matkailuauton vuokraava – miten toimia?

Vuokraajan vinkkilista: opettele auton käyttöniksit, sovi varusteista ja ajettavista kilometreistä, muista vakuutus, sovi toimintatavat ongelmien varalta ja tee aina kirjallinen vuokrasopimus.

Etenkin ensikertaa matkailuautoa vuokraavan on syytä varata riittävästi aikaa liikkuvaan kotiin tutustumiseen. Meillä Ysitien Autossa saat mukaasi käyttöohjekirjan, josta voit tarkistaa kuvallisten ohjeiden avulla esimerkiksi wc-kasetin tyhjennyksen tai kaasupullon vaihdon. Perehdytys matkailuauton käyttöön vie tyypillisesti aikaa puolesta tunnista tuntiin, vuokraajan aiemmasta kokemuksesta riippuen.

Ensimmäistä kertaa matkailuauton rattiin käyvän kannattaa kuunnella tarkasti opastus auton käyttöön ennen tien päälle lähtemistä. Erityisen tarkkana kannattaa olla, kun kerromme, mistä täytetään matkailuautoon käyttövettä ja mistä polttoainetta. Virhetäyttö aiheuttaa kalliin korjauksen. Onneksesi autoissamme luukkujen päällä lukee vesi ja diesel.

Tärkeimpiä läpikäytäviä toimintoja ovat kaasulaitteiden kuten jääkaapin, lämmityksen ja lieden toimintaperiaatteet. Itselleen kannattaa selvittää myös vesijärjestelmän käytön ja lisävuoteen tekemisen niksit. Sisätilojen lämmittämisen niksit sisäistämällä ei tule yöllä vilu tai kuuma. Matkailuajoneuvolla reissuun aikoville on tarjolla oivia vinkkejä myös Matkailuajoneuvotuojien kotisivuilla liikkuvakoti.fi.

Valttina vapaus

Matkailuautoilun merkittävin valtti matkailutapana on liikkumisen vapaus. Autokunta voi täysin vapaasti valita minne suuntaan lähtee ja missä yönsä viettää. Matkailuautolla pärjää myös ilman leirintäalueen palveluita, joka antaa paljon mahdollisuuksia. Myös sään mukaan voi reittisuunnitelmiin tehdä nopeita muutoksia.

Viikoksi tai kahdeksi

Matkailuauton vuokrausaika on tyypillisesti viikko tai kaksi. Vuokrahinta kattaa meillä Ysitien Autossa 2500km, vakuutuksen sekä astiat, peitot ja tyynyt, vessapaperi ja wc-kemikaalit, tiskiharjat ja siivoustarvikkeet. Ja itsestään selvää on, että vuokraus tehdään aina kirjallisesti asioista sopien.

Vuokraajista omistajiksi

Moni haluaa nimenomaan vuokrata matkailuauton, jolloin ei ole sidoksissa matkailuauton omistamiseen. Toisaalta on jatkuvasti heitäkin, jotka kerran tai kaksi matkailuauton vuokrattuaan tykästyvät matkailutapaan niin syvästi, että hankkivat oman matkailuauton.

Kysy vapaita viikkoja asuntoauton vuokraukseen Veeralta: 0400-999 494 tai vuokraus@ysitienauto.com tai Lähetä WhatsApp -viesti.

Vuokraushinnastomme voit katsoa täältä

Artikkelin lähde: Jokela, M., Moottori, 8.5.2021, Ensikertaa matkailuautoa vuokraava – tiedätkö kuinka toimia?