Vaihtoauto kaikille teille

Vaihtoauto on hyvä vaihtoehto uuden auton ostolle. Ysitien Auto on jo lähes 30 vuoden ajan tarjonnut monipuolisen valikoiman vaihtoautoja niin henkilö- kuin hyötyajoneuvopuolellakin. Toiminta on laajentunut Oriveden yhdestä toimipisteestä kolmeen ja toimipisteet ovat muuttaneet ja laajentuneet vuosien varrella. Oriveden lisäksi palvelemme nykyään myös Lempäälässä ja Rovaniemellä. Lempäälästä löydät vaihtoautojen lisäksi kattavan hyötyajoneuvovalikoiman ja matkailuajoneuvot. Rovaniemen toimipisteestämme löydät laajan merkkivalikoiman uusia nelivetoautoja: Suzuki, Isuzu ja SsangYong. Vaihtoauto on myös mahdollista kuljettaa joustavasti eri toimipisteiden välillä. Ysitien Auton yritystarinan voit käydä lukemassa täällä.

Suomen vaihtelevat ja vaativat keliolosuhteet haastavat autoilijoita ja autoja monin eri tavoin, erityisesti talvisin. Pimeys, liukkaus, lumi, pitkät välimatkat ja kova pakkanen pistävät auton koville.

Nelivedolla perille haastavissakin olosuhteissa

Suurin osa autoista on vetotavaltaan etuvetoisia. Etuvetoisessa autossa moottorin tuottama voima ohjataan ajoneuvon etupyörille eli etupyörät ovat vetävät pyörät. Nelivetoisessa autossa kuitenkin kaikki neljä pyörää ovat vetäviä pyöriä ja tämän ansiosta neliveto on pito-ominaisuuksiltaan ylivoimainen etenkin hankalissa ajo-olosuhteissa kuten maastossa, jäällä ja lumella. Sen takia se onkin yleinen maastoajoneuvoissa ja lava-autoissa käytetty vetotapa. Vaihtoautoistamme löytyy hyvä valikoima nelivetoautoja.

Tarkasta renkaat

Laadukkaat talvirenkaat lisäävät turvallisuutta ja ajomukavuutta. Vaihtoautoa ostaessa on tärkeä kiinnittää huomiota myös renkaiden kuntoon ja vaihtaa ne tarvittaessa uusiin. Ostaessasi meiltä vaihtoautoa käymme läpi myös auton renkaiden kunnon ja tarvittaessa opastamme uusien renkaiden ostamisessa.

Vianorin partnerina tarjoamme Oriveden myymälässämme samat laadukkaat tuotteet ja palvelut kuin Vianor-ketju. Tarjoamme kattavan valikoiman renkaita ja vanteita, sekä kaikki rengastyöt. Rengashotellipalveluumme sisältyy aina myös renkaiden puhdistus ja niiden kunnon tarkistus. Ammattilaisen tarkastamat renkaat takaavat mielenrauhasi, kun tiedät että renkaasi ovat turvalliset ja täyttävät lain asettamat vaatimukset. Turvallisuutesi on meille tärkeää.

Lämmitys säästää autoa ja tuo mukavuutta autoiluun

Sisäpistoke ja -tilanlämmitin sekä penkinlämmittimet lisäävät ajomukavuutta huomattavasti täällä Pohjolan oloissa ja kuuluvatkin jo lähes jokaisen vaihtoauton varustukseen. Moottorinlämmittimiä löytyy joko sähkökäyttöisinä tai polttoainekäyttöisinä.

Auton esilämmitys on mukavuuskysymys, mutta se lisää merkittävästi myös auton ja moottorin käyttöikää. Moottorin lisälämmittimien käyttö kannattaa aloittaa lämpötilan painuessa viiteen plusasteeseen. Puolen tunnin lämmitys sähkökäyttöisellä moottorinlämmittimellä riittää pikkupakkaseen asti. Kun pakkasta on 10 astetta, tulee lämmitysajan olla tunti ja kovemmilla pakkasilla vähintään kaksi. Polttoainekäyttöisissä lisälämmittimissä riittää lyhyempi lämmitysaika. Moottorin esilämmitys vähentää pakokaasupäästöjä ja polttoaineen kulutusta sekä tukee voitelu- ja jäähdytysjärjestelmän ja apulaitteiden toimintaa. Moottori saavuttaa nopeammin normaalin käyntilämpötilan, jolloin moottorin kuluminen vähenee.

Vaihtoauto – varusteet kuntoon

Akun käyttöikä on keskimäärin 4-6 vuotta. Kylmyys ja jatkuvasti ajetut lyhyet ajomatkat voivat heikentää akun käyttöikää merkittävästi. Etkö ole varma akkusi kunnosta? Kurvaa Oriveden myymäläämme: tarjoamme nyt akun rasituskokeen veloituksetta.

Autoa vaihtaessa on tärkeä perehtyä uuden auton valojärjestelmään, jotta osaa käyttää valoja oikein. Huomiovaloilla ajaessa kaikissa autoissa eivät pala takavalot, joten näkyvyyden ollessa huono esimerkiksi pimeyden tai sankan lumisateen vuoksi on käytettävä sekä ajovaloja että takavaloja. Yli kolmannes autoilijoista on joutunut vaaratilanteeseen takavalottoman auton takia.

Ajovalot on pidettävä puhtaana lumesta, jäästä ja liasta.

Ajan mittaan ajovalojen umpiot kuluvat ja sumentuvat ja valoteho heikkenee. Kulumista aiheuttavat esimerkiksi uv-säteily ja kiveniskut. Myllytyksellä eli koneellisella kiillotuksella ajovalot saadaan kuitenkin yleensä tehokkaasti kirkastettua. Tämänkin palvelun tarjoamme nyt Orivedellä autopesujen, vahausten ja otsonointien lisäksi. Poikkea paikan päällä, lue lisää palveluista täältä tai soita!

ajovalot myllytys

Talvella tien päällä – pidä nämä aina mukana

Lumiharja ja jääskrapa ovat ehdottomat varusteet talviautoilijalle. Auto on aina putsattava lumesta ja jäästä huolellisesti ennen liikenteeseen lähtöä. Varaa autoon mukaan myös huomioliivit kaikille matkustajille ja riittävästi lämmintä vaatetta. Lyhytkin aika vaikkapa hinausautoa odotellessa tai lasinpesunestettä täyttäessä on huomattavasti mukavampaa lämpimissä vaatteissa. Vaihtoauto meiltä? Saat mukaasi aina lumiharjan ja ensiapulaukun.

Vaihtoauto – myy nykyinen autosi meille

Oletko harkinnut käytetyn auton ostoa tai nykyisen vaihtoa? Tutustu vaihtoautovalikoimaamme täällä. Meiltä saat myös tarvittaessa joustavat maksuehdot ja rahoituksen. Ostamme myös autoja ja lunastamme mahdollisen loppuvelan.

Lähteet:

Liikenneturva: Yli kolmannes autoilijoista joutunut vaaratilanteeseen takavalottoman auton takia https://www.liikenneturva.fi/ajankohtaista/yli-kolmannes-autoilijoista-joutunut-vaaratilanteeseen-takavalottoman-auton-takia/#80d59a93