Matkailuautot ja matkailuvaunut tarjoavat upeaa vapautta matkustamiseen, kun mökki on aina matkassa mukana. Mutta mitä kaikkea pakata mukaan, kun lähdet matkalle? Lue alta vinkkimme tarpeellisimmista tavaroista karavaanarille!

Viikonloppureissu Turun saaristoon perheen kanssa tai kahden viikon vaellusmatka Pohjois-Suomeen kaveriporukalla? Huolellisen pakkaamisen ansiosta voit nauttia täysillä matkastasi kodissa pyörien päällä. Pakatessasi ota huomioon kohteen sääolosuhteet ja matkan kesto.

Kun vuokraat meiltä matkailuauton tai -vaunun, opastamme käytön ennen matkaa. Opastukseen on hyvä varata aikaa noin tunti. Lisäksi saat mukaan kuvalliset ohjeet ja päivystysnumeromme palvelee 24/7. Tukenasi on myös Youtube-ohjevideomme, jossa käydään läpi kaikki ajoneuvon toiminnot.

Markiisi on hyödyllinen lisävaruste matkailuautoon tai -vaunuun, sillä se tuo katetun lisätilan ulos. Markiisi suojaa niin auringolta kuin sateeltakin. Ysitien Autosta vuokrattaviin asuntoautoihin ja -vaunuihin kuuluu aina markiisi. Lisäksi mukaan voi olla hyvä ottaa puutarhapöytäryhmä ja grilli.

Tarkasta, että kaasupullot ovat mukana ja täynnä. Matkailuautoissa ja -vaunuissa käytetään pääsääntöisesti kierreventtiilisiä 11 kg:n kaasupulloja. Toinen pullo, joka on kaasuputkeen liitetyn pullon vieressä, tulisi olla täynnä. Mikäli olet leiriytynyt leirintäalueen ulkopuolelle ja kaasu loppuu käytössä olevasta kaasupullosta, voit helposti liittää kaasuletkun täyteen pulloon ja jatkaa kokkailuja.

Täytä asuntoauton tai -vaunun vesisäiliö ennen reissuun lähtemistä. Emme suosittele tätä vettä juotavaksi, vaan mukaan olisi hyvä varata juomavesi erikseen. Harmaavesisäiliö on asuntoautossa kiinteänä ja tyhjennys on helppoa, vedä vain oikeasta vivusta. Asuntovaunussa harmaavesisäiliö kulkee erillisenä mukana ja se tulee tyhjentää aina kun matka jatkuu.

Mukana on hyvä olla astiat ja ruuanlaittovälineet, jotka tulevatkin mukana meiltä vuokrattavissa matkailuautoissa ja -vaunuissa. Näin voit pysähtyä kokkailemaan mihin tahansa, vaikka luonnon helmaan! Vuokrakalustomme varustukseen kuuluu myös kahvinkeitin.

Pakkaa mukaan (* merkityt löytyvät jo valmiiksi meidän vuokrattavista matkailuautoista ja -vaunuista):

Siivousvälineet: tiskiaine ja -harja*, siivousliinat*, yleispuhdistusaine*, ämpäri, roskapussit*, harja ja rikkapelti*
Nukkumiseen: peitot*, tyynyt* ja lakanat
Kylpyhuonetarvikkeet: wc-paperi*, kemsa-aine*, saippua, omat henkilökohtaiset hygieniatarvikkeet, pyyhkeet (kylpypyyhe, käsipyyhe, keittiöpyyhe)
Sähkötarvikkeet: adapteri*, jatkojohto* ja taskulamppu lisäksi!
Viihde-elektroniikka: tv*
Vaunuun peilit* (meillä on kahdet erilaiset, jotka saa mukaan)
Pyöräteline*