Jos autossassi on vielä talvirenkaat alla, ota yhteyttä korjaamollemme numerosta 0407474060 tai rengasmyynti@ysitienauto.com ja varaa aika renkaiden vaihtoon. Meiltä löytyy myös rengashotelli, jossa säilytämme renkaasi lukitussa tilassa. Tiesitkö, että oikeanlainen säilytys pidentää renkaiden käyttöikää?

Vianor kokosi viisi vinkkiä renkaiden säilytykseen:

  • Jos säilytät renkaat omissa tiloissasi, varmista, että ne ovat sopivassa lämpötilassa. Varaston lämpötilan tulisi olla vähemmän kuin 25 astetta, alle 15 astetta. Mikäli lämpötila on yli 25 tai alle 0 astetta, kumin ominaisuudet voivat heikentyä ja renkaan käyttöikä lyhentyä.
  • Tarkasta myös, onko renkaiden säilyttäminen esimerkiksi häkkivarastossa sallittua taloyhtiössäsi. Se voi olla paloturvallisuussyistä kielletty, sillä renkaiden palamisesta syntyy myrkyllistä ja paksua savua, joka hidastaa pelastustöitä.
  • Renkaiden täytyy olla suojassa valolta suoralta auringonvalolta ja voimakkaalta keinovalolta. UV-säteily heikentää renkaan ominaisuuksia.
  • Renkaita ei saa säilyttää kosteassa paikassa eikä alttiina sateelle tai roiskeille. Erityisen tärkeää on estää renkaita joutumasta lyhyeksikään aikaa kosketuksiin liuottimien, öljyjen tai rasvojen kanssa.
  • Renkaisiin ei saa kohdistua puristusta, jännitystä tai vääntöä. Ne aiheuttavat pitkäaikaisen varastoinnin aikana muodonmuutoksia, joiden kohdalta rengas voi paineistettaessa murtua.

Lue koko juttu täältä: https://vianor.fi/vianor/uutiset/oikeanlainen-sailytys-pidentaa-renkaiden-kayttoikaa-viisi-vinkkia-renkaiden-sailytykseen/