Pakettiauto on näppärä kulkuväline varsinkin, jos työntekoa varten täytyy kuljettaa paljon tai suurikokoisia tavaroita. Tällaisia voivat olla esimerkiksi työkoneet kuten ruohonleikkuri tai lumilinko, erilaiset työkalut tai välineet kuten työkalupakki tai moottorisaha. Erikokoisia ja erilaisiin tarpeisiin soveltuvia pakettiautoja on lukuisia. Voit tarkistaa valikoimamme tästä tai tästä.

Työkäyttöön pakettiauto soveltuu monelle sen tilavuuden takia myös siksi, että pakettiauton ajamiseen riittää B-luokan ajokortti, kun ajoneuvon kokonaismassa ei ylitä 3500kg. Pakettiautoilla mahtuu koostaan huolimatta hyvin parkkiruutuun tai pienempää tietä pitkin kohteeseen. Voit varmistaa pakettiauton ajoneuvoluokan myyjiltämme tai myynti-ilmoituksesta.

pakettiauto

Pakettiauton tavaratilan hyödyntäminen

Autoon lastaaminen ja purkaminen käy myös helposti suurikokoisten takaovien sekä sivuoven ansiosta. On olemassa myös malleja, joissa on molemmilla kyljillä liukuovi, jolloin pääset lastaamaan autoa kummaltakin puolelta. Painavien tavaroiden purkamista ja lastaamista voi helpottaa myös ajosilloilla. Ajosillat asetetaan maahan ja auton takatilan alaosaan kiinni, jolloin painavaa tavaraa ei tarvitse nostaa suoraan auton kyytiin ja kyydistä pois, vaan esimerkiksi vierittää ajosiltoja pitkin. Tämä säästää myös selkääsi!

Pakettiautoon mahtuu enemmän tavaraa kuin esimerkiksi normaaliin henkilöautoon. Tällöin ei tarvitse kuluttaa aikaa ja polttoainetta ajamalla edestakaisin, jos matkaan pitää mahtua paljon tavaraa. Koska useimpien pakettiautojen takatilat ovat niin kookkaita, että ihminen pystyy liikkumaan sisällä helposti, tavaroiden asettelu ja purku sujuvat nopeasti ja vaivattomasti. Useimmiten takatilassa on sidontalenkkejä, joiden avulla pääset sitomaan kuorman tarvittaessa kiinni. Pakettiautojen takatilat ovat usein tehty muovista tai metallista, jonka ansiosta niiden peseminen käy helposti esimerkiksi painepesurilla. Tavaroiden likaisuudesta ei siis välttämättä tarvitse huolehtia pakettiautoa lastatessa. Halutessasi voit suojata pakettiauton takatilan esimerkiksi pahveja käyttämällä.

Mikäli pakettiautossa kuljetetaan samoja työvälineitä joka päivä, tällöin tavaroiden on hyvä pysyä järjestyksessä, jolloin työnteko pysyy sujuvana. Voit laittaa pakettiauton seinille hyllyt, jotka pysyvät kiinni vaikka kyseessä olisi mutkainen tai kuoppainen tie. Näin työvälineet pysyvät järjestyksessä omilla paikoillaan. Hyllyt vievät jonkin verran tilaa, mutta muutakin tavaraa saa mahtumaan mukaan tarvittaessa. 

pakettiauto

Valitse sinun tarpeeseesi sopivin pakettiauto

Vaikka sinulla ei olisi tapana kuljettaa isoja tai edes paljoa tavaraa kerralla, on pakettiautoja saatavilla myös pieninä näppärän kokoisina. Voit kysyä myyjiltämme  erilaisista kokovaihtoehdoista. Pakettiauto on siitäkin syystä mainio vaihtoehto työkäyttöön, että sen ylläpito on henkilöautoon nähden edullisempaa. Pakettiautot luokitellaan hyötyajoneuvoiksi, jonka takia ajoneuvon verot ja vakuutukset ovat pienemmät. Pakettiautolla ajaminen eroaa henkilöautolla ajamisesta yllättävän vähän ja nykyaikaisissa pakettiautoissa on usein samat toiminnot ja mukavuudet kuin henkilöautoissakin, esimerkiksi vakionopeudensäädin.

Kuten sanottu pakettiautoja on monenlaisia moneen eri tarpeeseen. Pakettiautoa työkäyttöön harkittaessa kannattaa siis valmiiksi miettiä, mitä nämä tarpeet ovat, jotta oikeanlaisen ajoneuvon löytäminen helpottuisi ja saat työkäyttöösi parhaimman mahdollisen vaihtoehdon. Tarpeet kannattaa kertoa myös myyjälle, jolloin hän osaa suositella sinulle sopivia pakettiautoja ja saat matkaasi auton johon olet tyytyväinen ja joka täyttää tarpeesi.  

Yleensä pakettiauton kyytiin mahtuu kuljettajan lisäksi kaksi matkustajaa. Jos kuitenkin tarve olisi saada kyytiin useampi henkilö ja paljon tavaraa, vaihtoehtona on myös lisäpenkilliset mallit, joissa on etupenkkien takan toinen penkkirivi. Tällöin tavaroiden ja ihmisten kuljettaminen sujuu jälleen vain yhdellä autolla kertaalleen.

pakettiauto

Pakettiauto on kätevyytensä lisäksi myös yksi hyvä markkinointitapa yrityksellesi, sillä pakettiauton kyljet voit teipata yrityksesi logoilla. Vaikka henkilöautojakin on mahdollista teipata, herättää pakettiauto enemmän huomiota kokonsa puolesta. Tämän ansiosta myös teippaukset voivat olla isompia ja näyttävämpiä. 

pakettiauto

Kysy lisää pakettiautoista myyjiltämme, jotta voit löytää sinulle sopivimman pakettiauton työkäyttöön!