Talvisäilytys on oleellinen osa matkailuajoneuvon ylläpitoa. Meiltä Ysitien Autosta on mahdollista ostaa kuiva ja lämmin talvisäilytyspaikka asuntoautolle, -vaunulle, veneelle, henkilöautolle, moottoripyörälle jne. Halli on eristetty, kuiva ja vartioitu. Korkeutta on n. 3,5m. Sijainti on Ylöjärvellä osoitteessa Teollisuustie 6.

Mikäli kiinnostuit, ota yhteyttä: Riku Hietikko-Kaukola 0400 664332 tai riku.hietikko-kaukola@ysitienauto.com

Koska suosituin matkailukausi on kesäisin, matkailuajoneuvo laitetaan usein talveksi säilytykseen. Ota huomioon muutamia asioita talvisäilytykseen liittyen.

1.Tyhjennä matkailuajoneuvosi vesijärjestelmät

Kun laitat matkailuajoneuvosi talviteloille, kannattaa vesijärjetelmät tyhjentää, jotta pakkanen ei riko niitä. Sekä puhdas- että jätevesisäiliöt ja wc-kasetti kannattaa tyhjentää. Kun puhdas- ja jätevesisäiliöt on tyhjennetty kannattaa puhdasvesiputket puhaltaa tyhjiksi hana kerrallaan. Tällätavoin varmistat, ettei putkiin jää vettä ja näin vältytyään hana- ja putkirikoilta. Vaikka säilyttäisitkin ajoneuvoasi lämpimässä tilassa, on vedet hyvä siitä huolimatta tyhjentää, jotta putket ja säiliöt saavat kuivua.

2. Lataa matkailuajoneuvosi akku täyteen

Paras tapa on irrottaa akku ja ladata se täyteen talvisäilytyksen ajaksi. Lämmöt kannattaa ottaa pois päältä talven ajaksi, koska se kuluttaisi turhaan energiaa ja voisi houkutella pieneläimiä talvehtimaan ajoneuvoon.

3. Säilytä matkailuajoneuvoasi sisällä, jos mahdollista

Paras talvisäilytyspaikka matkailuajoneuvollesi on sisällä. Aina tähän ei ole mahdollisuutta, jolloin ajoneuvo täytyy säilyttää ulkona säiden armoilla. Älä peitä asuntoautoa tai -vaunua pressulla, koska silloin ilma ei pääse kiertämään ja sisätilat voivat homehtua. Ulkona hyvä ratkaisu on autokatos, jossa ajoneuvo on suojassa lumisateelta, mutta ilma pääsee kiertämään. Mikäli katokseen ei ole mahdollisuutta, muista putsata ajoneuvo lumesta säännöllisin väliajoin. Kostea lumi painaa todella paljon ja voi vahingoittaa ajoneuvoa.

4. Ole tarkka matkailuajoneuvon kosteuden kanssa

Sisätilat keräävät pitkän talvehtimisen aikana kosteutta, joka vaikuttaa aina asuntoauton tai asuntovaunun käyttöikään. Ajoneuvosi pysyy paremmassa kunnossa, mikäli talven aikana leviävä kosteus kerätään pois. Sen voi toteuttaa esimerkiksi kissanhiekalla tai suolalla. Käy kuitenkin toisinaan katsomassa, ettei kosteutta kerännyt astia ole täyttynyt.

5. Tyhjennä ajoneuvosi ylimääräisestä tavarasta

Varsinkin mikäli säilytät matkailuajoneuvoasi ulkona, kerää kaikki ylimääräinen tavara pois. Sisälle ei kannatta jättää ruokaa, vaikka se olisikin säilyvää, koska se voi houkutella hiiriä.