Vaihtoautot

Rahoitus

Mikäli tarvitset autollesi rahoituksen, se järjestyy meiltä helposti ja vaivattomasti.
Teemme yhteistyötä Suomen johtavien rahoitusyhtiöiden kanssa.

  • Autosi toimii vakuutena – et tarvitse erillisiä vakuuksia.
  • Voit tuoda vanhan autosi vaihdossa, jolloin sitä voidaan käyttää käsirahana.
  • Käsiraha alkaen 10 %, joissakin tapauksissa jopa ilman käsirahaa.
  • Rahoitus vaatii aina luottopäätöksen, jonka haemme sinulle puolestasi.
  • Teemme puolestasi kaiken paperityön.
  • Myös renkaat ja vanteet sekä huolto- ja korjaamotyöt rahoituksella.
  • Kysy rahoitustarjous myyjältä!

Danske Pohjola Santander Svea

Vaihtoauton valinta – mitä ottaa huomioon

Vaihtoauto on käytetty auto, jonka voi ostaa liikkeistämme. Vaihtoautoa ostaessa kannattaa ottaa huomioon tulevan auton käyttötarkoitus eli mitä kriteerejä vaihtoauton tulee täyttää. Kannattaa miettiä kuljetetaanko vaihtoautossa isoa perhettä tai eläimiä vai onko tarve vain yhden henkilön kuljettamiseen. On hyvä miettiä myös ajetaanko suurimmaksi osaksi lyhyitä vai pitkiä matkoja. Onko auton hinnalla, vaihteistolla tai käyttövoimalla ja sen kulutuksella väliä? Tarvitsetko vaihtoauton, jolla pystyy vetämään asuntovaunua? Kriteerit kannattaa kirjata tarkasti hakukenttään tai kertoa automyyjälle, jotta saat varmemmin itsellesi sopivan vaihtoauton ja vertailuun samanlaisilla ominaisuuksilla olevia autoja.

Vaihtoautoa etsiessäsi hakuehtoihin kannattaa laittaa myös haluamansa korimalli. Jos ajelee suurimmaksi osaksi yksin töihin ja kauppaan, sopiva vaihtoauto voi olla esimerkiksi viisto- tai porrasperäinen pikkuauto. Pienet vaihtoautot ovat usein bensalla kulkevia ja kulutus on pienempi kuin esimerkiksi tila-autoissa. Jos taas mukaan pitää mahtua esimerkiksi lastenvaunut tai lemmikit, tällöin sopivampi vaihtoehto voisi olla farmariauto, jonka tavaratila ja matkustamo on tilavampi. Se soveltuu hyvin perhekäyttöön. Jos autoon pitää mahtua koko perhe, kannattaa etsiä vaihtoautoa, jossa on tarpeeksi istumapaikkoja. Jos lomailee paljon asuntovaunulla, maasturit sopivat vetoautoiksi hyvin niiden ollessa nelivetoisia.

Vaihtoauto yksityiseltä myyjältä?

Ostaessa vaihtoautoa yksityiseltä myyjältä, kannattaa tarkistaa onko vaihtoauto katsastettu ja onko ajoneuvovero maksettu. On hyvä myös tarkistaa huoltokirja. Siellä pitäisi näkyä missä autoa on huollettu, katsastettu ja mitä korjauksia milloinkin on tehty. Ostaessasi autoliikkeestä, esimerkiksi meiltä Ysitien Autosta, voit varmistaa automyyjiltä vaihtoauton huollot sekä tehdyt korjaukset. Lisäksi kun ostat vaihtoauton autoliikkeestä suojanasi on kuluttajansuoja sen varalta, että jotakin yllättävää tulee ilmi.

Kun etsit sopivaa vaihtoautoa, kannattaa miettiä tarvitsetko polttomoottorillista autoa vai siirrytkö jo tulevaisuuden sähköautoihin. Tässäkin on tärkeä huomioida auton käyttötarkoitus. Jos ajat pitkiä matkoja usein, ota huomioon, että auton latauksessa kestää usein kauemmin kuin tankkauksessa ellei ole kyseessä pikalaturi. Markkinoilla olevien sähköautojen toimimatkat vaihtelevat alle 300 kilometristä lähes 500 kilometriin täyteen ladattuna, tämä kuitenkin voi vaihdella auton iän, merkin ja mallin mukaan sekä lisäksi ajotyyli ja keliolosuhteet vaikuttavat sähkön kulutukseen. Ostaessasi täyssähköisen vaihtoauton säästät kuitenkin polttoainekuluissa. Jos harkitset vaihtoauton ostamista, mutta et ole varma haluatko tai pystytkö lataamaan sähköautoa usein, vaihtoehtona on myös hybridiauto. Siinä on kaksi voimanlähdettä esimerkiksi polttomoottori ja sähkömoottori. Näin ollen polttoaineenkulutus on pienempi, koska auto käyttää osittain sähkömoottoria.

Dieselkäyttöistä autoa suositellaan yleensä silloin, jos ajoa tulee paljon esimerkiksi pitkien työmatkojen vuoksi. Diesel-polttoaine on halvempaa kuin bensiini, 95E tai 98 E5, koska sillä toimivaan autoon maksetaan ylimääräinen dieselvero. Jos takapenkit ovat tarpeettomat, monet autot voi muutoskatsastaa pakettiautoksi, jolloin verot ovat pienemmät. Dieselautot yleensä myös kuluttavat vähemmän kuin vastaava bensalla kulkeva vaihtoauto. Kun etsit sopivaa vaihtoautoa ja tiedät, että tulet ajamaan tulevalla autolla pieniä matkoja (esimerkiksi alle 15 000 kilometriä vuodessa), sinulle sopivampi auto voisi olla bensiiniauto kuin dieselauto. Bensiiniautoissa on pienemmät verot, koska dieselvero jää pois.

Vaihtoautot löydät Ysitien Autosta

Meillä vaihtoauton pystyy maksamaan myös osamaksulla. Jotkut rahoitukset onnistuvat myös ilman
käsirahaa (vaatii erillisen luottopäätöksen), koska vaihtoauto lasketaan käsirahaksi. Auton lisäksi voi
kuitenkin antaa osan kauppasummasta, jolloin rahoituksen kuukausierä tai maksuaika pienenevät.
Automyyjän kanssa voi suunnitella tilanteeseen sopivimman rahoitussuunnitelman.

Meiltä löydät sekä hyötyajoneuvot että vaihtoautot; valikoimassamme on polttomoottorisia-, sähkökäyttöisiä- sekä hybridiautoja. Ota yhteyttä automyyjiimme ja etsitään sinulle sopivin vaihtoehto! Tutustu myös käytettyihin asuntoautoihin ja uusiin matkailuautoihin.

Voit myös katsoa myytävät ajoneuvomme huutokaupat.com palvelussa tästä.