Uudet matkailuajoneuvot

Weinsberg-retkeilyautot ja -vaunut

Weinsbergin ketterät Carabus- ja Caratour -retkeilyautot löytyvät meiltä. Autot ovat laadukkaita ja niissä on erittäin toimivia ratkaisuja. Meiltä löydät myös uudet WEINSBERG-vaunut.

 

Voit tutustua Weinsberg-retkeilyautoihin ja -vaunuihin Weinsbergin sivuilla täällä

 

Knaus-matkailuautot ja -vaunut

Uudet Knaus-matkailuautot ja -vaunut ovat esillä Lempäälän myymälässämme ja saatavilla myös tilauksella.

 

Voit tutustua Knaus-matkailuautoihin ja -vaunuihin Knausin sivuilla täällä

Ci Elliot -matkailuautot

Uudet Ford CI ELLIOT -matkailuautot ovat esillä Lempäälän myymälässämme ja saatavilla nopealla toimituksella. Varastostamme löytyvät puoli-integroidut ja alkovimallit. Elliotit soveltuvat erinomaisesti pohjoismaiden talveen. Puuvapaa komposiittirunko ja hyvät lämpö- ja äänieristykset toimivat kaikissa sääolosuhteissa.

 

Kaikki Lempäälässä myynnissä olevat uudet autot sisältävät Finlandia- ja Scandinavia-paketin. Finlandia -paketti: Combi C6 EH kaasu/sähkölämmitin CP Plus ohjauspaneelilla, aurinkopaneeli, maalattu puskuri, peruutuskamera, 170 Hv, kattoikkuna, TV-teline. Scandinavia-paketti: harmaavesisäiliö eristetty ja lämmitettävässä tilassa, sähkölämmitteiset putkistot, ulkorappu eristetty, ohjaamon Remis-pimennysverhot. Lisäksi autoissa on lattialämmitys ja radio DAB Bluetooth (sis. USB).

 

Voit tutustua CI matkailu- ja retkeilyautoihin CI Suomi sivulla täällä

Henkilöstön yhteystiedot

Jani Sälelinna

Caravanmyyjä, Automyyjä

Retkeilyauto vai matkailuauto

Ensiajatukselta nämä kaksi voivat kuulostaa samanlaisilta, mutta eroja kuitenkin löytyy. Miettiessä minkälaisen matkailuajoneuvon hankkii itselleen, kannattaa punnita vaihtoehtoja sekä omia tarpeita. Tässä artikkelissa vertaillaan kahta erilaista matkailuautoa, jotta sinun olisi helpompi tehdä valintasi. Yhteistä kummallekin on tietysti vapaus valita minne matkaa ja milloin sekä maisema missä haluaa viettää yönsä. Lisäksi matkailuauto ja retkeilyauto sisältävät lähes samat perusvarusteet: keittiö, wc, suihku ja ruokailu- sekä makuutilat. Molemmat ovat hyviä loma-asuntoja renkailla! Perheen koko, lemmikit ja harrastukset tuovat omat näkökulmansa esimerkiksi siihen, minkä verran tavaratilaa tarvitaan. Jos olet kiinnostunut, mutta et tiedä kumman hankkisit: retkeily- vai asuntoauton, tämä artikkeli on sinulle! 

Retkeilyauto – liikkuva kaksio

Retkeilyautot on rakennettu pakettiautoihin, joten ne ovat peltikuorisia ja näppärän kokoisia. Pienen kokonsa vuoksi parkkeeraus ja kaupunkiajo sujuvat helpommin kuin matkailuautolla. Retkeilyautot ovatkin matkailuajoneuvoissa pienin vaihtoehto, tarjoten kuitenkin riittävästi tilaa kuljettaa lomailijat ja matkatavarat. Näppärän kokonsa vuoksi ne sopivat jokapäiväiseen ajoon ja voivatkin olla talouden ainoa auto. Sisätilat sopivat parhaiten kahdelle hengelle, vaikka nukkumapaikkoja voikin olla jopa neljälle. Erityisen hyvä puoli retkeilyautossa onkin edellämainittu pieni koko, joka helpottaa kaupungissa ajamista sekä parkkeeraamista sekä mahdollistaa hyvin jokapäiväisen ajon. Ysitien Autosta löydät Weinserg Knaus ja Ci -merkkiset retkeilyautot monipuolisilla pohjaratkaisuilla. 

Matkailuauto – enemmän tilaa

Matkailuauto rakennetaan myös pakettiauton pohjalle ja ne ovat retkeilyautoihin verrattuna isompia: tiloihin mahtuu hyvin koko perhe. Asuntoautojakin tehdään erikokoisille matkaväelle ja niissä voi olla kahdesta kahdeksaan vuodepaikkaa. Muukin oleskelu sujuu niin sanotusti leveämmin, kuin retkeilyautossa, vaikka mukana olisikin useampi henkilö. Auton koon vuoksi sitä ei ole ihan yhtä näppärä ajaa kaupungilla tai parkkeerata kuin retkeilyautoa. Meillä Ysitien Autossa myynnissä olevat matkailuautot ovat ajettavissa B-kortilla.

 

Asuntoautoja saa erilaisia malleja, joita ovat alkovi, puoli-integroitu ja integroitu. Alkovimalliset matkailuautot ovat varsin yleisiä Suomessa. Niissä ohjaamon päällä on nukkuma- tai säilytystilaa, josta nimitys alkovi tulee. Näin muita tiloja vapautuu enemmän esimerkiksi oleskeluun. Alkovi aiheuttaa suuremman ilmanvastuksen ja tekee etuosasta korkean, mikä voi vaikeuttaa esimerkiksi autotalliin mahtumista. Puoli-integroidut matkailuautot ovat nimensä mukaan puoliksi auton omaan alustaan rakennettu ja puoliksi korinvalmistajan. Niissä ei ole erillistä alkoviosaa, mutta etuosassa voi olla alaslaskettava sänky. Näin puoli-integroitu mallissa on pienempi ilmanvastus kuin alkovimallissa eli ne ovat virtaviivaisempia. Integroidussa mallissa kori on rakennettu kokonaan korinvalmistajan toimesta eli ajoneuvossa ei ole tunnistettavaa auto-osaa edessä. Integrointi mahdollistaa sisätilojen tehokkaan käytön, kun ohjaamo on yhtenäinen matkustamo-osan kanssa.

 

Helppo ja vaivaton käytettävyys

Sekä retkeily- että matkailuautot ovat helppoja käyttää ja niiden perusideat ovat pitkälti samat. Suurin ero on siis koko. Molemmat ajoneuvot ovat tervetulleita retkeilyalueille ja niissä onnistuu lomailu sekä asuminen. Jos olet matkassa suuren joukon kanssa, asuntoauto on parempi vaihtoehto, suuremman tilan ja useamman vuodepaikan takia. Jos matkustat kahdestaan, mutta tarvitset tilaa, kahdelle valmistettu asuntoauto voi olla vaihtoehto teille. Retkeilyautolla pärjää hyvin kaksi tai vaikka kolmekin henkilöä ja se on loistava vaihtoehto, mikäli haluat talouteenne vain yhden auton. Sopivaa matkailuajoneuvoa kannattaa miettiä tarkkaan ja harkita, mikä palvelee parhaiten juuri teitä.

Kaikki Ysitien Autossa myynnissä olevat retkeily- ja matkailuautot sopivat hyvin Suomen vaihteleviin sääolosuhteisiin. Esimerkiksi CI Elliot matkailuautoissa on Truma-lämmitysjärjestelmä, lattialämmitys ja harmaavesisäiliön lämmitys. Lisäksi niiden rakenne on täysin puuvapaa, mikä on hyvä Suomen olosuhteissa, kun keli on suurimman osan vuodesta vetinen.

Ota yhteyttä caravanmyyjiimme 03 730 3993 tai poikkea Lempäälän myyntinäyttelyssämme osoitteessa Areenakatu 12!