Käytetyt matkailuajoneuvot

Uusi vai käytetty asuntoauto

Kun haluat aloittaa karavaanielämän ja ajankohtaisena asiana on asuntoauton ostaminen, kannattaa miettiä olisiko itselle parempi uusi vai käytetty matkailuauto. Oikeaa vastausta tähän kysymykseen ei kuitenkaan ole, sillä mielipiteitä riittää yhtä paljon kuin puhujiakin. Asuntoautot valintaan vaikuttaa muun muassa oma taloudellinen tilanteesi, omien tarpeiden tunteminen ja kokemus asuntoauto harrastuksesta. 

Uuden asuntoauton hankinta

Mikäli olet varma siitä, millainen asuntoauto olisi sinulle sopiva ja tiedät pitäväsi matkailuautoilusta, uuden hankinta on järkevä vaihtoehto. Joissakin tapauksissa voi olla niin varma, että haluaa heti panostaa uuteen ja hyvään autoon. Mikäli taloudellinen tilanteesi sallii uuden matkailuauton hankkimisen, on se hyvä vaihtoehto, sillä tällöin autossa on esimerkiksi tehtaan takuut voimassa. Ysitien auton asuntoautot valikoimassa olevissa CI Elliot matkailuautoissa on 10 vuoden koritakuu (vuoden 2022 malleissa 10v, 2021 malleissa 6 v) ja Knausin autoissa koritakuu on 10 vuotta. Alustan takuu on sekä CI Ellioteissa ja Knauseissa 2 vuotta.

Jos päädyt ostamaan matkailuauton uutena, kannattaa tutustua eri ajoneuvovaihtoehtoihin ja myös rahoitusvaihtoehtoihin. Meiltä Ysitien Autosta voit ostaa matkailuauton, niin uuden kuin käytetyn, rahoituksella eli osamaksulla. Silloin maksat matkailuautoasi sinulle sopivalla kuukausierällä.

Toisaalta, mikäli olet aloitteleva caravan-harrastaja, käytetty matkailuauto voi olla parempi vaihtoehto, sillä mikäli mielesi muuttuu etkä pidäkään harrastuksesta, ei taloudellinen menetys ole niin suuri kuin uuden ostaessa. Voit myös päivittää myöhemmin uuteen matkailuautoon, kun olet todennut harrastuksen mukavaksi ja haluat jatkaa sitä tulevinakin vuosina.

Kannattaa ostaa asuntoauto liikkeestä

Jos päädyt käytettyyn matkailuautoon, se kannattaa ostaa matkailuautoliikkeestä, varsinkin jos hankit ensimmäistä ajoneuvoasi. Liikkeessä, ainakin meillä Ysitien Autossa, sinua opastaa ammattitaitoinen asuntoauto myyjä, joka kertoo sinulle kaiken tarvittavan tiedon matkailuauton käytöstä. Myyjä voi auttaa sinua valitsemaan juuri sinulle ja tarpeisiisi sopivan ajoneuvon. Näin pääset aloittamaan uuden harrastuksesi turvallisesti ja saat ajoneuvosi ominaisuuksista kaiken irti. Meillä Ysitien Autossa käytetyt asuntoautot kosteusmitataan ja tarkastetaan ennen myyntiä, jolloin havaitut viat korjataan. Näin saat mahdollisimman luotettavan asuntoauton matkoillesi ja säästyt ikäviltä yllätyksiltä. Käytetty matkailuajoneuvo ei ole enää uuden veroinen, joten odottamattomia yllätyksiä voi tulla. Et kuitenkaan jää niiden kanssa yksin, mikäli auto on hankittu liikkeestä.

Vaikka muutos käytetyn ja uuden välillä näkyy hinnassa, se näkyy myös laadussa: kalustus, päästöt, kunto ja ajetut kilometrit. Toki saatavilla on myös vähän käytettyjä asuntoautoja, joissa kilometrejä onkin vain parin kesän takaa. Tällöin matkailuauto on niin sanotusti sisään ajettu ja erilaiset varusteet havaittu toimiviksi. Myös arvo ehtii alenemaan, jolloin hankinta on hieman edullisempi. Esimerkiksi meillä Ysitien Autossa on kesäisin uusia matkailuautoja vuokrauskäytössä, jotka myydään kesän päätyttyä. Tällöin autot ovat päässeet jo osoittamaan toimintansa tosi toimissa ja lisäksi ne on varusteltu sekä rekisteröity.

Kasvanut matkailuauto kysyntä

Kysyntä matkailuautoista on kasvanut erityisesti korona-viruksen myötä. Asuntoautoillessa voit taltuttaa omaa reissukuumettasi mukavasti ja turvallisesti kotimaassa. Jos asuntoautoilu tuntuu sinusta kiinnostavalta vaihtoehdolta, mutta et halua ostaa omaa ajoneuvoa, meiltä voit kesäaikaan vuokrata asuntoauton. Toisinaan paras vaihtoehto on juuri vuokraus, koska silloin omaa ajoneuvoa ei tarvitse hankkia.

Jos olet jo harrastanut pidemmän aikaa matkailuautoilua esimerkiksi vuokraamalla ja haluat oman ajoneuvon, saattaa uusi matkailuauto olla juuri oikea vaihtoehto sinulle. Todennäköisesti tarpeesi asuntoauton suhteen ovat selvillä ja olet tietoinen siitä, mistä pidät.

Jos olet kiinnostunut matkailuauton ostamisesta voit katsoa meidän valikoimamme uusista asuntoautoista tai käytetyistä asuntoautoista. Meillä matkailuautoon vaihdossa käy myös veneet, autot ja moottoripyörät. Ota rohkeasti yhteyttä Caravan myyjäämme Marko Mäkiseen 0444-999908 tai marko.makinen@ysitienauto.com. Hän kertoo erilaisista vaihtoehdoista ja auttaa sinua tekemään valintasi. Tutustu myös uusiin matkailuautoihin!