Matkailuautojen erilaiset pohjaratkaisut

Matkailuautoja on saatavilla monilla erilaisilla pohjaratkaisuilla esim.: erillisvuode, parivuode ja saarekevuode. Esittelemme tässä artikkelissa muutamat perusratkaisut, jotta sinun on helpompi tehdä valintasi. Matkailuajoneuvon pohjaratkaisulla on merkittävä osa ostopäätöksen tekemisessä. Oikeanlainen vuode on se, joka tuntuu itsestä hyvältä. On syytä myös ottaa huomioon käytännön asiat, kuten pääsetkö kipuamaan vuoteeseen vaivatta sekä muiden tilojen toimivuus.

Matkailuautoja parivuoteella

Yleisin pohjaratkaisu matkailuautossa on parivuode. Meillä Ysitien Autossa on myynnissä matkailuautoja erilaisilla parivuoteilla. Ford CI Ellioteissa parivuode on usein sijoitettu auton taakse poikittain tai pitkittäin.

Matkailuautoja Ford CI Elliot
Ford CI Elliot 90M matkailuauton pohjaratkaisu

Retkeilyautoissa vuode on usein poikittain takana, sillä se vähentää ajoneuvon kokonaispituutta. Esimerkiksi alla oleva CI Kyros K2 retkeilyauto, jossa vuode on poikittain, on kokonaispituudeltaan 550cm. Sen sijaan retkeilyauto CI Kyros Duo, jossa vuode on pitkittäin, on kokonaispituudeltaan 636,5cm.

matkailuautoja
Ci Kyros K2 retkeilyauton pohjaratkaisu

Suositut erillisvuoteet

Kuten nimi kertoo, erillisvuoteet ovat erillään toisistaan. Vuoteiden välissä voi olla käytävä tai portaat, jotka helpottavat vuoteeseen nousemista. Matkailuautoja erillisvuoteilla suositaan esimerkiksi siksi, koska vuoteisiin on helppo nousta eikä tarvitse kiivetä toisen yli. Vuoteiden väliin saa tietyissä malleissa lisäpalan, jolloin muodostuu niin sanottu King Size-vuode, joka on koko ajoneuvon levyinen. Mikäli erillisvuoteet ovat sijoitettu ajoneuvon perällä korkeammalle, jää tilaa isommalle takatallille. Erillisvuoteet kasvattavat ajoneuvon pituutta, koska wc-suihkutila on joko vuoteiden jalko- tai pääpuolessa.

matkailuautoissa Ford CI Elliot
CI Elliot 87xt matkailuauto

Saarekevuoteen helppous

Matkailuautoja on myös parivuoteella, johon pääsee nousemaan sängyn molemmilta puolilta. Tätä kutsutaan saarekevuoteeksi. Se sijaitsee ajoneuvon peräosassa keskellä. Myös saarekevuoteen etu on, että molemmat nousevat vuoteeseen omilta puoliltaan eli ei tarvitse kiivetä toisen yli. Parivuoteen korkeus vaihtelee ja monessa tapauksessa korkeutta voi jopa säätää ja näin lisätä tai vähentää vuoteen alla olevaa säilytystilaa takatallissa.

matkailuautoja
Ford CI Elliot 65xt matkailuauton pohjaratkaisu

Sähkötoiminen laskuvuode

Ideana oli yhdistää matkailuautoja koskevia etuja integroidusta ja puoli-integroidusta autosta. Näin keksittiin laskeutuva vuode! Päiväkäytössä vuode nostetaan esimerkiksi CI Elliot matkailuautoissa sähköllä ruokailuryhmän yläpuolelle, jolloin se ei vie tilaa. Kun on aika käydä nukkumaan, vuode lasketaan alas. Laskuvuode on loistava ratkaisu tilapäiseen lisävuodetarpeeseen. Ne ovat kooltaan 1-2 henkilölle.

matkailuautojassa
matkailuautoja
Ford CI Elliot 62xt matkailuauton laskuvuode sekä pohjaratkaisu

Kerrossänky lapsiperheille

Kerrossänky on lapsiperheen ehdoton suosikki! Esimerkiksi Ford CI Elliot 79M matkailuautossa on kerrossänky ajoneuvon perässä. Ennen ostopäätöstä kannattaa tarkastaa kerrossängyn painorajoitukset, sillä voi olla matkailuautoja, joissa jotku pedit voivat olla tarkoitettu vain lapsimatkustajille. Ford CI Elliot 79M mallissa sängyt kestävät aikuisenkin painon.

matkailuauto
Ford CI Elliot 79M matkailuautossa on kerrossänky takana

Matkailuautoja lisävuoteella

Monessa matkailuautomallissa on mahdollista saada tilapäisvuode etupään istuinryhmään erilaisten takaosan vuoderatkaisujen lisäksi. Yllä mainittu laskuvuode on näppärä lisävuode, sillä kun sitä ei tarvita, on se poissa näkyvistä. Näiden lisäksi alkovi on yleinen sekä suosittu valinta, mikäli lisävuoteelle on tarvetta usein. Alkovi toimii kätevänä säilytystilana, kun itse vuoteelle ei ole tarvetta.

matkailuautojan Ford CI Elliot
Alkovi toimii lisävuoteena tai miksei säilytystilanakin. Kuva on Ford CI Elliot 71M matkailuautosta

Vinkki matkailuauton ostoa harkitsevalle

Koska matkailuautoja on monenlaisilla pohjaratkaisuilla, on ensikertalaisen hyvä testata vuokraamalla millaisia piirteitä matkailuautossa arvostaa. Voit lukea vinkkimme matkailuauton vuokraukseen. Viikon reissulla selviää konkreettisesti täyttääkö kyseinen pohjaratkaisu omat vaatimukset. Esimerkiksi lapsiperheen tarpeet ovat erilaiset kuin yksin kalareissuja tekevän matkustajan. Voit tietenkin kysyä neuvoa ottamalla yhteyttä ammattitaitoisiin myyjiimme.

matkailuautoja

Lauri Tarkkanen 044-499 9903 lauri.tarkkanen@ysitienauto.com tai Lähetä WhatsApp -viesti

Tomi Häyrinen 0444 999901 tomi.hayrinen@ysitienauto.com tai Lähetä WhatsApp -viesti

Voit katsoa meillä myynnissä olevia uusia matkailuautoja tai koko mallistomme.