Matkailuauto vuokraus – ensikertalaisen vinkkilista: opettele auton käyttöniksit, sovi varusteista ja ajettavista kilometreistä, muista vakuutus, sovi toimintatavat ongelmien varalta ja tee aina kirjallinen vuokrasopimus.

Etenkin kun edessä on ensikertaa matkailuauto vuokraus, on syytä varata riittävästi aikaa liikkuvaan kotiin tutustumiseen. Meillä Ysitien Autossa saat mukaasi käyttöohjekirjan, josta voit tarkistaa kuvallisten ohjeiden avulla esimerkiksi wc-kasetin tyhjennyksen tai kaasupullon vaihdon. Halutessasi voit katsoa matkailuauto vuokraus YouTube-videomme. Kun saavut hakemaan matkailuautoa, esittelemme toiminnot ja opastamme käytössä. Perehdytys matkailuauton käyttöön vie tyypillisesti aikaa puolesta tunnista tuntiin, vuokraajan aiemmasta kokemuksesta riippuen.

Ensimmäistä kertaa matkailuautoa vuokratessa kannattaa kuunnella tarkasti opastus auton käyttöön ennen tien päälle lähtemistä. Erityisen tarkkana kannattaa olla, kun kerromme, mistä täytetään matkailuautoon käyttövettä ja mistä polttoainetta. Virhetäyttö aiheuttaa kalliin korjauksen. Onneksesi autoissamme luukkujen päällä lukee vesi ja diesel.

Tärkeimpiä läpikäytäviä toimintoja ovat kaasulaitteiden kuten jääkaapin, lämmityksen ja lieden toimintaperiaatteet. Mikäli teitä lähtee vuokra asuntoautolla reissuun useampi henkilö, kannattaa selvittää myös lisävuoteen kokoaminen. Sisätilojen lämmittämisen niksit sisäistämällä ei tule yöllä vilu tai kuuma. Matkailuajoneuvolla reissuun aikoville on tarjolla oivia vinkkejä myös Matkailuajoneuvotuojien kotisivuilla liikkuvakoti.fi.

Valttina vapaus

Matkailuautoilun merkittävin valtti matkailutapana on liikkumisen vapaus. Autokunta voi täysin vapaasti valita minne suuntaan lähtee ja missä yönsä viettää. Matkailuauto vuokraus on matkustustapa, joka sallii suunnitelmien muutokset. Matkailuautolla pärjää myös ilman leirintäalueen palveluita, joka antaa paljon mahdollisuuksia. Voitte parkkeerata vaikkapa p-paikalle tien viereen ja nukkua siinä yön yli. Toki joissain paikoissa esimerkiksi Turun saaristossa voi olla leiriintyminen kielletty tietyillä alueilla, mutta tunnistat nämä paikat kylteistä. Aamulla on mukava jatkaa matkaa virkeänä. Myös sään mukaan voi reittisuunnitelmiin tehdä nopeita muutoksia. Kova rankkasade voi ropista sen verran matkailuauton kattoon, että joidenkin unta häiritsee moinen tai sitten pikemminkin rauhoittaa höyhensaarille.

Matkailuauto vuokraus viikoksi tai kahdeksi

Matkailuauton vuokrausaika on tyypillisesti viikko tai kaksi. Mikään ei estä lähtemästä reissuun jopa kuukaudeksi! Vuokrahinta kattaa meillä Ysitien Autossa 2500km/viikko, vakuutuksen sekä astiat, peitot ja tyynyt, vessapaperi ja wc-kemikaalit, tiskiharjat ja siivoustarvikkeet. Kilometrimäärä on kuitenkin sovittavissa. Ulkomaille matkustaminen matkailuautoillamme on mahdollista, mutta siitä tulee sopia etukäteen. Ja itsestään selvää on, että matkailuauto vuokraus tehdään aina kirjallisesti asioista sopien. Kysy meiltä vapaita viikkoja ja lähde seikkailulle!

Matkailuauton vuokraajista omistajiksi

Moni haluaa nimenomaan vuokrata asuntoauton, jolloin ei ole sidoksissa omistamiseen. Asuntoauto on arvokas hankinta, jota kannattaa harkita huolella. Matkailuauto vuokraus voi viedä mennessään: on jatkuvasti asiakkaita, jotka kerran tai kaksi matkailuauton vuokrattuaan tykästyvät matkailutapaan niin syvästi, että hankkivat oman matkailuauton. Olemme koonneet myös vinkit matkailuauton talvisäilytykseen.

Kysy vapaita viikkoja matkailuauto vuokraukseen: 0400-999 494 tai vuokraus@ysitienauto.com tai Lähetä WhatsApp -viesti.

Katso matkailuauto vuokraus hinnasto

Artikkelin lähde: Jokela, M., Moottori, 8.5.2021, Ensikertaa matkailuautoa vuokraava – tiedätkö kuinka toimia?