Onko sinulla suunnitelmana vaihtaa autoasi?

Uuden auton ostaminen on monelle hyvin kallis hankinta autojen hintojen takia, eikä summaa ole antaa heti taskusta. Meiltä voit kuitenkin ostaa auton myös rahoituksella, eli koko summaa ei tarvitse maksaa kerralla. Rahoitus tarkoittaa suuren summan maksamista pienissä osissa esimerkiksi aina kuukauden välein. Rahoitusvaihtoehtoja on monta ja oikean valitseminen riippuukin monesta asiasta. Myyjän kanssa kannattaa neuvotella sinulle sopivasta rahoitusvaihtoehdoista ja kertoa omat toiveet maksutavasta. Normaali rahoitus onnistuu ilman käsirahaa tai sen kanssa, yleensä takaisinmaksuaika on 12-72 kuukautta eli 1-6 vuotta. Myyjä voi hakea rahoitusta, mutta lopullisen päätöksen tekee kyseinen rahoitusyhtiö. Rahoitukset ovat erilaisia ja niihin vaikuttavat sen kesto, määrä, kuukausierä, auton ikä ja asiakkaan tulot. Rahoituksissa on aina jonkinlainen korko, joka vaihtelee tapauskohtaisesti. Korko ei kuitenkaan muutu sopimuksen aikana.

rahoitus auto ajoneuvo rahoituksella

Kenelle voidaan myöntää rahoitus?

Rahoitus on tarkoitettu kaikille auton ostajille jotka sen haluavat, se mahdollistaa kalliin auton hankinnan ilman, että tarvitsee koko kauppasummaa. Sen hyväksymisessä on kuitenkin muutamia ehtoja. Rahoituksen saamiseen vaaditaan vakiotulot eli esimerkiksi työpaikka tai eläke. Rahoituksen saajalla ei yleensä saa olla maksutapahäiriöitä eikä luottotiedottomalle voi antaa rahoitusta. Kun auton ostaa rahoituksen kanssa, siinä on oltava kaskovakuutus. Tällä taataan se, että rahoitusyhtiö saa varmasti takaisin lainaamansa rahat myös onnettomuuden sattuessa. Kaikissa autoissa ei kuitenkaan ole mahdollisuutta kaskovakuutukselle, jonka takia on olemassa myös kaskovapaa rahoitus. Tämä kuuluu rahoitusyhtiön niin sanottuun riskirahoitukseen, jonka vuoksi rahoituksen kulut nousevat. Kulujen nousulla tarkoitetaan suurempaa korkoprosenttia. Autot joihin ei saa kaskovakuutusta ovat usein yli 20 vuotta vanhoja, mutta poikkeuksiakin on suuntaan tai toiseen.

Entä mikä on rahoituksen käsiraha?

Käsiraha on pieni osa auton summasta, joka maksetaan heti. Sen määrä on usein autokohtaista, esimerkiksi 10% auton hinnasta. Auton voi saada myös ilman käsirahaa, mutta se kuitenkin auttaa rahoituksen saannissa sekä pienentää sen määrää. Näin ollen mitä suurempi käsiraha, sen pienempi velka. Yleensä kalliimmat autot vaativat jonkin verran käsirahaa, sillä osoitat maksukykysi rahoitusyhtiölle parhaiten. Käsirahan ansiosta joko kuukausierä pienenee, maksuaika voi kestää vähemmän tai koron määrä pienenee. Jos olet vaihtamassa autoa, vanha autosi käy myös osana käsirahaa. Vaihtoautossakin voi kuitenkin olla jo olemassa rahoitus jolloin hyvityshinnan ja loppuvelan erotus jää käsirahaksi uuteen autoon. Käsirahalla siis maksat osan auton summasta heti pois.

Kun olet löytänyt sopivan auton ja olet tehnyt ostopäätöksen saat meillä päätöksen rahoituksesta paikanpäällä nopeasti ja pääset matkaan uudella autolla heti. Päätöstä ei kuitenkaan ole pakko hyväksyä, jos siihen ei ole tyytyväinen. Myyjä räätälöi maksuajan pituuden asiakkaan toivoman kuukausierän mukaan hakiessaan rahoitusta. Vaikka automyyjä olisi kuullut toiveesi rahoituksesta, juuri samanlaista vaihtoehtoa rahoitusyhtiöllä ei välttämättä ole tarjota. Auton koko summan saa maksaa kokonaan takaisin rahoitusyhtiölle milloin tahansa. Kuukausierän summa tai korko ei kuitenkaan muutu sopimuksen aikana  pienemmäksi tai suuremmaksi.

rahoitus auto ajoneuvo rahoituksella

Mitä pitäisi ottaa huomioon ostaessa autoa rahoituksella?

Sinun kannattaa etukäteen laskea, kuinka suuren summan pystyt maksamaan kuukausittain. Kannattaa myös muistaa ottaa tähän huomioon auton muutkin kulut kuten esimerkiksi polttoaine, verot ja vakuutukset sekä mahdolliset korjaukset ja huollot. Kaikkia edellä mainittuja ei kuitenkaan makseta kuukausittain, mutta ne on silti hyvä huomioida. Tällöin pystyt arvioimaan suurin piirtein määrän mikä rahoituksen kuukausierän summa voisi mahdollisesti olla. Kerro siis toivomasi kuukausierän määrä myyjällemme, jolloin rahoituksesta saadaan juuri sinulle sopiva.

Voit kysyä lisää aiheesta myyjiltämme Orivedellä, Lempäälässä tai Rovaniemellä.

Käyttämiämme rahoitusyhtiöitä ovat mm. Danske Bank, OP, Santander ja Svea.

Tutustu henkilöautovalikoimaamme

Tutustu käytettyihin matkailuajoneuvoihimme sekä uusiin matkailuajoneuvoihimme.