Valitse retkeilyautolla helposti määränpääsi

Retkeilyauto on parhaimmillaan, kun matkustaessasi saat itse valita minne menet, mitä kautta ja mihin kellon aikaan. Aikataulua ei tarvitse olla ja saat itse päättää takapihasi maiseman. Taukojen määrän ja ajankohta on sinun valittavissasi. Kun haluat muuttaa reittisuunnitelmaasi, voit sen tehdä vaivatta tai nähdessäsi upeita maisemia, voit pysähtyä niitä ihailemaan. Kotisi voi siis olla missä tahansa itse haluat. Retkeilyauto mahdollistaa lyhyet nopealla varoitusajalla tehtävät reissut, sillä hotelliöitä ei tarvitse varata. Jos maanantai-aamuna haluaa herätä esimerkiksi järvimaisemassa,
sekin onnistuu retkeilyautolla. Omaan retkeilyautoon voit ottaa lemmikit mukaan, jolloin niiden hoitopaikkaa ei tarvitse miettiä.

Vaikka korona-tilanteessa kotimaanmatkailu on suositeltavampaa, retkeilyautolla voit kätevästi ja turvallisesti mennä myös ulkomaille. Matkan aikana ei ole tarve olla ihmisten kanssa samassa tilassa, kun retkeilyauto on vain sinun ja perheesi tai ystäviesi käytössä. Näin vältyt ylimääräisiltä kontakteilta. Hotellia ei tarvitse, kun voit nukkua, peseytyä, kokata ja syödä omassa autossa kaikessa rauhassa. Näin säästyt myös kiireeltä ja aikataululta, kun voit toimia omaan tahtiisi.

retkeilyauto, retkeilyautot, retkeilyautoa

Retkeiluauton helppo käytettävyys

Retkeilyautot on valmistettu pakettiautoihin, jolloin niitä saa ajaa B-ajokortilla. Koska ne ovat kooltaan pienempiä kuin matkailuautot, niillä pääset näppärämmin esimerkiksi parkkiin tai muihin ahtaisiin paikkoihin. Voit yöpyä myös leirintäalueiden ulkopuolella, sillä kaikki toiminnot toimivat myös kaasulla tai akuilla (lukuun ottamatta 230V pistokkeita). Esimerkiksi jääkaappi voi käyttää virtalähteenä akkua, joka latautuu usein katolla olevalla aurinkopaneelilla. Näet akkujen tilanteen asunto-osan ohjauspaneelista, jolloin voit ennakoida milloin niitä tulisi ladata. Akut latautuvat myös ajon aikana. Monet toiminnot on tehty helppokäyttöisiksi, kuten wc-kasetin tyhjennys.

Retkeilyauto kaikilla mukavuuksilla

Retkeilyautoista löytyvät kaikki perustarpeisiin vaadittavat asiat: vessa, joka on helppo tyhjentää ja pestä sekä juokseva vesi ja suihku. Veden lämmitys tapahtuu sähköllä tai kaasulla. Retkeilyautoissa on keittiö jääkaappeineen ja helloineen, jolloin voit tehdä itse ruokaa milloin haluat. Perusvarusteisiin kuuluu muutama 230V-pistoke, jotka toimivat, kun auto on kytketty virtajohtoon. Ikkunoiden eteen saa vedettyä niin hyttysverkon kuin myös pimennysverhon. Sateen sattuessa on mukavampi nukkua kuivissa sisätiloissa retkeilyautossa kuin teltassa ulkona. Talvisin lämmittäminenkin sujuu, vaikka sähkötolppaa ei olisikaan saatavilla, kaasun ja akkujen ansiosta. Ysitien Autossa myynnissä olevat retkeilyautot ovat suunniteltu sopiviksi Suomen vaihteleviin sääolosuhteisiin. Useista malleista löytyy myös esimerkiksi lattialämmitys ja Truma-lämmitysjärjestelmä.

retkeilyauto, retkeilyautot, retkeilyautoa

Matkusta tilavasti ja mukavasti

Retkeilyauto kuljettaa henkilöautollisen matkustajia ja pakettiautollisen tavaraa yhdellä kerralla. Usein sänkyjen alla on suuri tavaratila, jonne voi laittaa vaikka matkalle pakatut tavarat, siivoustarvikkeet ym. Retkeilyautoissa on erilaisia pohjaratkaisuja, joten esimerkiksi kaappitilan määrä vaihtelee ja näin voit valita tarpeeseesi sopivan. Voit valita onko sinulle sopivampi vaihtoehto sängyt poikittain, pitkittäin vai kerrossänky. Jokainen neliö on käytetty tarkkaan hyödyksi, minkä ansiosta pieneen tilaan on saatu kaikki tarpeellinen.

Retkeilyauto kustannustehokas ratkaisu

Retkeilyauto käy ainoaksi autoksi, jos ei välttämättä halua tai tarvitse henkilöautoa, koska pakettiautolla pääsee minne normaalillakin autolla pääsisi. Verot ovat samaa luokkaa kuin henkilöautossa ja vakuutukset yleisestiottaen hieman isommat, mutta ei huomattavasti. Lomailun näkökannalta retkeilyauton kustannukset ovat maltilliset, sillä ei ole tarvetta hotellihuoneille. Kuluja retkeilyautossa asumisessa ovat esimerkiksi kaasu, pyykinpesu pesulassa, polttoaine, vakuutukset ja verot, parkkimaksut, leirintäaluemaksut sekä auton huollot, katsastukset ja mahdolliset korjaukset. Kaasua kuluu maltillisesti kesäaikaan, mutta talvella enemmän, koska asunto-osan lämmitys toimii kaasulla. Kuluja lomailun aikana ovat myös tietysti elämiseen liittyvät kulut kuten ruoat, vesi, pesuaineet jne.

Caravan myyjämme Marko Mäkinen auttaa sinua tekemään parhaan valinnan. Ota yhteyttä Markoon: 0444-999908 marko.makinen@ysitienauto.com Lähetä WhatsApp -viesti

tai tule käymään myymälässämme Lempäälässä (Areenakatu 12). Katso koko retkeilyauto ja asuntoauto valikoima tästä! Tutustu myös uusiin matkailuauto ja retkeilyauto valikoimaan!