Pakettiautot voivat yllättää tilaihmeenä: ne luovat paljon mahdollisuuksia. Pakettiauto on auton korimalli, joka on suunniteltu pienten ja keskisuurten tavaroiden kuljettamiseen. Pakettiautot ovat usein B-kortilla ajettavia tilavia autoja eli lainsäädännön mukaan niiden suurin sallittu kokonaismassa on 3500 kg sitä suuremmat “pakettiautot” luokitellaan kevytkuorma-autoiksi. Niihin vaaditaan C-luokan ajo-oikeus.


Pakettiautoja voi käyttää esimerkiksi muuttoautona, työautona tai vaikka ihan käyttöautona jokapäiväisiin ajoihin. Pakettiautot ovat käteviä siitä, että suurien takaovien ja sivuoven ansiosta, kyytiin saa helposti paljon tavaraa mahtumaan, esimerkiksi työkaluja. Pakettiautot ovat tilaihmeitä ja voivat yllättää, miten paljon tavaraa taakse mahtuu! Mikäli pakettiautossa ei ole asennettuna hyllyjä taakse, on hyvä muistaa sitoa kuorma, jotta se ei aiheuta vaaratilanteita liikenteessä. Vaikka pakettiautojen takatila on suurikokoinen, niillä pystyy silti ajamaan ongelmitta esimerkiksi kaupungilla. Mikäli olet epävarma ajotaidoistasi, voit valita mallin, jossa on peruutuskamera. Meillä Ysitien Autossa myynnissä oleviin pakettiautoihin on myös mahdollista jälkiasentaa peruutuskamera. Parkkipaikan löytäminen voi olla haastavampaa kuin pikkuautolla, mutta tavallinen pakettiauto mahtuu normaaliin parkkiruutuun.

pakettiauto pakettiautot

Pakettiautossa tilaa useammalle matkustajalle

Useimmat pakettiautot on suunniteltu kolmelle hengelle: kuljettajan lisäksi kaksi matkustajaa, mutta meillä Ysitien Autossa on myynnissä niiden lisäksi myös lisäpenkillisiä malleja, joissa kyytiin mahtuu jopa kuusi matkustajaa, mikä tilaihme! Näissä malleissa on kolmen etupenkin lisäksi kolme takapenkkiä takatilan ja etupenkkien välissä. Nämä mallit ovat niin sanottua normaalia kokoa suurempia, joten takatilaan jää silti paljon tilaa esimerkiksi tavaroiden kuljetukseen. Lisäpenkilliset mallit mahdollistavat vaikkapa muuton ylimääräisillä apulaisilla tai perheloman, jonne tarvitsee mukaan paljon matkatavaroita tai vaikka moottorikelkan. Jos sinulla on harrastus, esimerkiksi motocross, jossa matkaan tulee mahtua useampi henkilö ja lisäksi pyörä tai muuta tilaa vievää tavaraa, on lisäpenkillinen pakettiauto hyvä valinta.

Pakettiautoja on useita eri merkkejä ja malleja erilaisten ominaisuuksien kera. Merkkien ja mallien välillä on myös kokoeroja moottorissa, kulutuksessa ja tilavuudessa, joten juuri sinun tarpeeseen sopiva pakettiauto on varmasti löydettävissä. Etsiessäsi pakettiautoa, kerro myyjälle mitä ominaisuuksia haluat pakettiautossa olevan. Onko bluetooth tai aux-liitäntä pakollinen, minkälainen esilämmitys, onko lisäpenkit tarpeelliset ja minkä kokoinen takatilan tulisi olla? Jos pakettiautolla pitää kuljettaa suuria esineitä, huonekaluja tai koneita, tällöin on syytä mitata takatilan riittävä koko. Onko pakettiauton iällä merkitystä? Uudet pakettiautot ovat usein vähemmän ajettuja ja niissä on enemmän erilaisia turvallisuuteen ja mukavuuteen liittyviä ominaisuuksia. Jos et tarkkaan tiedä minkä merkkinen pakettiauto sopii sinulle, voit pyytää myyjiltämme apua valintaan.

pakettiauto, pakettiautot

Pakettiautot ja verotuskäytäntö

Pakettiautot ovat luokiteltu hyötyajoneuvoiksi, joten verot ovat niissä henkilöautoon nähden edullisemmat. Polttoaineen kulutus on yleensä suurempi kuin henkilöautoilla, koska pakettiautot ovat painavampia ja kuluttavat näin enemmän. Useimmiten pakettiautot käyttävät dieseliä, joka on edullisempaa kuin bensiini. Pakettiautot ovat hyviä työkäytössä, sillä niillä pystyy kuljettamaan lähes mitä tahansa. Mikäli tarvitset ison takatilan lisäksi pakettiautoosi lisää tilaa, valitse vetokoukullinen auto, jolloin voit ottaa peräkärryn mukaan.

Pakettiautot tilaihmeenä mahdollistavat, että pystyt kuljettamaan paljon tavaraa kerralla ja isommatkin työkoneet ja tavarat kuten ruohonleikkurit mahtuvat kyytiin hyvin. Myöskin jos kuljettaa likaista tai muuten sotkevaa tavaraa, pakettiauton takatilan saa helposti pestyä eikä kankaisia tai nahkaisia auton penkkejä tarvitse sotkea.

Etsiessäsi sopivaa pakettiautoa, kerro myyjälle millaiset varusteet ovat sinulle tärkeitä. Tuleeko olla kehittyneemmät varusteet kuten esimerkiksi mäkilähtöavustin, joka helpottaa mäkilähtöjä estäen pakettiauton valumisen taaksepäin mäessä? Suomen vaihtelevissa sääolosuhteissa pakettiautoissa on hyvä olla jonkinlainen moottorinlämmitin. Yleensä pakettiautoissa käytetään langatonta lämmitysjärjestelmää kuten eberiä tai webastoa. Näitä ei tarvitse lohkolämmittimen tavoin siis kytkeä seinään kiinni, joten auton voi laittaa lämpiämään nappia painamalla sijainnista riippumatta.

Kysy lisää pakettiautoista myyjiltämme, jotta voit löytää sinulle sopivimman pakettiauton!

Katso Lempäälän vaihtoautovalikoima tai valikoimamme nettiautossa